Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Hoe zet ik het automatisch doorsturen van meterstanden aan/uit?

Hoe zet ik het automatisch doorsturen van meterstanden aan/uit?

Heeft u een slimme meter maar wilt u zelf uw meterstanden doorgeven? Dan kunt u het automatisch doorsturen van de meterstanden laten blokkeren. Zet zelf eenvoudig het doorsturen van uw meterstanden uit door in te loggen op uw Mijn Liander account.

Uitleesfunctie uitgeschakeld

Heeft u de uitleesfunctie van de slimme meter uitgeschakeld? Dan sturen we geen meterstanden meer door naar uw energieleverancier. Wel zullen wij de meter periodiek blijven uitlezen om er voor te zorgen dat de meter goed blijft werken. Hiervoor blijft de communicatiemodule in de slimme meter aan staan. Let op: Meld de leverancier een inhuizing aan op uw adres. Bijvoorbeeld als u verhuisd bent? Dan wordt de meter weer ingesteld op “standaard instellingen” en is de meter weer uitleesbaar. Wilt u de uitleesfunctie weer uitgeschakelen? Dan kunt u dit opnieuw doorgeven in uw Mijn Liander account.

Welke data blijven jullie uitlezen en waarom?

  • Wij zijn verantwoordelijk voor een continue goede werking van de slimme meter. Hiervoor voeren we iedere 10 dagen de volgende activiteiten uit:
    • Automatische storingsmelding - We controleren dan de statusinformatie van de meter zoals indicatoren, alarmeringen en foutmeldingen.
    • Automatische software updates en metrologische beheer - Synchronisatie klok en kalender, controle batterij.

Voor de Iskra Am550 CDMA meter geldt een uitzondering en voeren we de controles en checks om de 3 dagen uit. Dit heeft een technische reden. Om verbindingsproblemen te voorkomen is de uitleesfrequentie voor dit type meter ingesteld op om de 3 dagen.