Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Krijg ik altijd bij een verzwaring/verlichting/verplaatsing een gratis slimme meter?

Krijg ik altijd bij een verzwaring/verlichting/verplaatsing een gratis slimme meter?

Liander biedt een slimme meter gratis aan wanneer bij een wijziging de oude meter van de muur moet. Bijvoorbeeld als u een verplaatsing of verzwaring heeft aangevraagd. 

U krijgt een slimme meter gratis bij:

  • Verplaatsen van de aansluiting inclusief de meter.
  • Verlichten en verzwaren van alle gasaansluitingen.
  • Verzwaren van 1-fase naar 3-fasen elektriciteitsaansluitingen. Bijvoorbeeld van 1x25 ampère naar 3x25 ampère.

Wij bieden de slimme meter niet gratis aan bij de volgende wijzigingen:

  • Verzwaren van een elektriciteitsaansluiting waar het aantal fases gelijk blijft. Bijvoorbeeld van 3x25 ampère naar 3x35 ampère.
  • Verlichten van een elektriciteitsaansluiting waar het aantal fases gelijk blijft. Bijvoorbeeld van 3x50 ampère naar 3x25 ampère.

Vervangen beide meters

Als voor een wijziging van de aansluiting één van de meters van de muur moet, vervangen we zowel de elektriciteitsmeter als de gasmeter voor slimme meters.

Aanvraag slimme meter naast wijziging aansluiting

Als u een wijziging van de aansluiting aanvraagt waarbij de oude meter van de muur moet, kunt u aangeven dat u tegelijkertijd slimme meters wilt laten plaatsen. Dit geeft u aan in het opmerkingenveld van uw aanvraag op mijnaansluiting.nl

Draaischijfmeter laten vervangen

Sommige draaischijfmeters zijn niet geschikt voor 1x35 ampère of 1x40 ampère. Deze meters herkent u aan het opschrift: '10 (30) A'. 

  • Heeft u deze draaischijfmeter en vraagt u automaten of een verzwaring aan? Dan vervangen wij ook de meter zonder extra kosten.
  • Wilt u deze draaischijfmeter behouden (bijvoorbeeld vanwege teruglevering)? Dan is het niet mogelijk om te verzwaren of de smeltzekering voor een automaat te verwisselen.
  • Was dit artikel nuttig?