Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Hoe vraag ik een zwaardere aansluiting aan?

Een verzwaring van uw aansluiting vraagt u aan via www.mijnaansluiting.nl. Door verzwaren van uw aansluiting vergroten we de capaciteit (zwaarte) van uw aansluiting.

Hoe vraag ik een zwaardere aansluiting aan?

Via onze keuzehulp geven we je meer inzicht in wat uw huidige aansluiting aan kan en welke opties u heeft om te verzwaren. Verzwaren van uw aansluiting vraagt u aan op www.mijnaansluiting.nl. Door verzwaren van uw aansluiting vergroten we de capaciteit (zwaarte) van uw aansluiting. Het maximaal vermogen is dan groter. Hierdoor is de totale belasting die uw aansluiting aan kan ook groter.

Verzwaren bij wijziging situatie

U vraagt een verzwaring aan als uw situatie zo verandert dat u voor uw aansluiting een groter maximaal vermogen nodig heeft. 

Apparaten die een zwaardere aansluiting nodig hebben:

  • Sauna, een grotere keuken, zonnepanelen of een jacuzzi.
  • Een laadpaal voor uw elektrische auto.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw huidige aansluiting meer capaciteit nodig heeft. U merkt dat als apparatuur niet goed functioneert of als de hoofdschakelaar steeds uitvalt. Een erkend installateur kan u hierover adviseren. 

Kosten verzwaren

De kosten voor verzwaren van uw elektriciteitsaansluiting en de kosten voor verzwaren van uw gasaansluiting vindt u in onze tarieventabel.

Meer netbeheerkosten 

Als u een zwaardere aansluiting nodig heeft, gaat u ook meer netbeheerkosten betalen. De netbeheerkosten worden (mede) gebaseerd op de capaciteit van de aansluiting. 

Teruglevering

Levert u al terug en veranderd uw aansluiting? Neemt u dan contact op met uw zonnepanelen installateur om na te vragen of uw huidige omvormer geschikt is.

 

 

 

  • Was dit artikel nuttig?