Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Hoe verwijder ik mijn aansluiting?

U vraagt een verwijdering van uw aansluiting aan via www.mijnaansluiting.nl. De werkzaamheden van Liander bestaan uit het weghalen van de meter, de aansluitkast en de kabel in de grond.

Hoe verwijder ik mijn aansluiting?

Verwijderen van uw aansluiting vraagt u aan op mijnaansluiting.nl. De werkzaamheden van Liander bestaan uit het weghalen van de meter, de aansluitkast en de kabel en/of leiding in de grond.

Reguliere verwijdering

Het gaat meestal om een reguliere verwijdering. De verwijderingskosten voor de elektriciteitsaansluiting vindt u in onze tarieventabel. Vanaf 2 maart 2021 worden de kosten voor het definitief verwijderen van de gasaansluiting, op verzoek van de klant, (tijdelijk) volledig vergoed. 

Versnelde verwijdering

Een aanvraag voor versneld verwijderen doet u als er sprake is van een calamiteit en het noodzakelijk is dat we een aansluiting snel verwijderen. Deze aanvraag verloopt, net zoals een reguliere verwijdering, via mijnaansluiting.nl. Geeft u in het opmerkingenveld bij uw aanvraag aan dat het sloop betreft. U betaalt een toeslag bovenop de reguliere kosten. Wilt u de gasaansluiting versneld definitief laten verwijderen? Dan betaalt u alleen de toeslag. 

Voorkom gevaarlijke situaties

In het geval van de sloop van een pand mag u onder geen beding gaan slopen voordat de aansluitingen zijn verwijderd! U zorgt daarmee namelijk voor een enorm gevaarlijke situatie. Wij zien jammer genoeg wel vaker dat er vanwege tijdsdruk toch gekozen wordt om de sloop in gang te zetten. Hierbij wordt het pand om de meterkast weggehaald en wordt de meterkast ingepakt in plastic. Wij willen u er op wijzen dat wij dit als netbeheerder ten zeerste afraden en ook afkeuren. Het verwijderen van een pand terwijl de nutsvoorzieningen er nog in aanwezig zijn is levensgevaarlijk voor u, omwonenden, voorbijgangers en ook de natuur.

 

  • Was dit artikel nuttig?