Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Hoe vraag ik een lichtere aansluiting aan?

Een lichtere aansluiting vraagt u aan via www.mijnaansluiting.nl. Door uw aansluiting te verlichten wordt de capaciteit verkleind.

Hoe vraag ik een lichtere aansluiting aan?

Verlichten van uw aansluiting vraagt u aan via www.mijnaansluiting.nl. Door verlichten van uw aansluiting verkleinen we de capaciteit (zwaarte) van uw aansluiting. Het maximaal vermogen van uw aansluiting is dan kleiner. Hierdoor is de totale belasting die uw aansluiting aan kan ook kleiner. 

Verlichten bij wijziging situatie

U vraagt een verlichting aan als uw situatie zo verandert dat u voor uw aansluiting een kleiner maximaal vermogen nodig heeft. Bijvoorbeeld als u een sauna niet meer gebruikt en verwijdert. Laat een erkend installateur u hierover adviseren.

Kosten verlichten

De kosten voor verlichten van uw elektriciteitsaansluiting en de kosten voor verlichten van uw gasaansluiting vindt u in onze tarieventabel.

Lagere netbeheerkosten

Als u een zware aansluiting heeft, maar u gebruikt relatief weinig stroom. Dan kan het interessant zijn uw aansluiting te verlichten omdat de kosten van een lichtere aansluiting lager zijn. De netbeheerkosten worden namelijk (mede) gebaseerd op de capaciteit van de aansluiting. 

  • Was dit artikel nuttig?