Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Hoe vraag ik een nieuwe aansluiting aan?

Een nieuwe aansluiting vraagt u aan via www.mijnaansluiting.nl. Dit doet u bijvoorbeeld als u een nieuwe woning gaat bouwen.

Hoe vraag ik een nieuwe aansluiting aan?

Een nieuwe aansluiting vraagt u aan via www.mijnaansluiting.nl. Dit doet u bijvoorbeeld als u een nieuwe woning gaat bouwen.

Een nieuwe aansluiting vraagt u aan via mijnaansluiting.nl. Dit doet u bijvoorbeeld als u een nieuwe woning gaat bouwen. Als uw nieuwbouwwoning onderdeel uitmaakt van een groot bouwproject, dan vraagt in de meeste gevallen de projectontwikkelaar de aansluitingen aan.

Bouwaansluiting

Voor een vaste aansluiting is bij nieuwbouw eerst een bouwaansluiting nodig. Deze zorgt voor elektriciteit tijdens de bouw van een woning. Het zijn meestal de aannemers of projectontwikkelaars die bouwaansluitingen aanvragen. Als consument hoeft u dit maar zelden te doen. Liander plaatst de bouwaansluiting zo dicht mogelijk bij de toekomstige locatie van de uiteindelijke nieuwe aansluiting. De afstand is maximaal 2 meter.

Als u de bouwaansluiting niet om laat zetten naar een vaste aansluiting, dan vraagt u een verwijdering van de bouwaansluiting aan via mijnaansluiting.nl.

Nieuwe vaste aansluiting

Als uw woning (bijna) klaar is, kunnen we de bouwaansluiting doortrekken naar de meterkast van de woning. Op die manier zetten we de bouwaansluiting om naar een vaste aansluiting. De aanvraag van een bouwaansluiting en het omzetten naar een vaste aansluiting vindt vaak tegelijk plaats.

Kosten bouwaansluiting en vaste aansluiting

U betaalt een bedrag voor de bouwaansluiting én een bedrag voor de vaste (definitieve) aansluiting.

  • De kosten voor de bouwaansluiting  en de kosten voor de vaste aansluiting zijn afhankelijk van de capaciteit (zwaarte) van de aansluiting.  
  • Als we de bouwaansluiting definitief maken, brengen we geen kosten in rekening voor het verwijderen van de bouwaansluiting. 
  • Bij het definitief maken van de nieuwe aansluiting maken we een extra mof. (Een mof is een verbindingsstuk waarmee vertakkingen te maken zijn op bestaande bekabeling)
  • De meerlengte van een bouwaansluiting brengen we niet in rekening. 
  • De kosten voor meerlengte bij de vaste aansluiting brengen we wel in rekening. 

Bouwkast

  • Liander is niet verantwoordelijk voor de bouwkast (meterkast voor de bouwaansluiting).
  • Aannemers of bouwbedrijven hebben zelf bouwkasten of huren deze.
  • In de brochure 'Aan welke eisen moet een bouwkast voldoen' vindt u de richtlijnen waaraan een bouwkast moet voldoen.

 

 

  • Was dit artikel nuttig?