Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Wat is een onbemeterde aansluiting? Hoe vraag ik deze aan?

Een onbemeterde (onbemeten) aansluiting is een gas- of elektriciteitsaansluiting zonder meter.

Wat is een onbemeterde aansluiting? Hoe vraag ik deze aan?

Een onbemeterde (onbemeten) aansluiting is een gas- of elektriciteitsaansluiting zonder meter.

Een onbemeterde (onbemeten) aansluiting is een gas- of elektriciteitsaansluiting zonder meter. Onbemeterde elektriciteitsaansluitingen worden gebruikt voor openbare verlichting en reclameborden. Hiervoor dient ten alle tijden een energiecontract te worden afgesloten. Een onbemeterde gasaansluiting kunt u niet meer aanvragen.

Onbemeterde elektriciteitsaansluiting

De periodieke kosten en aanvraagkosten vindt u op onze tarievenpagina. Aansluitingen zijn mogelijk op het netwerk voor openbare verlichting (OVL) of op het standaard netwerk. Een onbemeterde aansluiting op het OVL vraagt u aan via de OV-portal, en is alleen mogelijk voor bijvoorbeeld gemeenten.  Een onbemeterde aansluiting op het standaard netwerk vraagt u aan via mijnaansluiting.nl

Onbemeterde gasaansluiting

Een onbemeterde gasaansluiting kunt u niet meer aanvragen. Bij een onbemeterde gasaansluiting gebruikt u wel gas, maar heeft u geen gasmeter. Het gas wordt dan gebruikt om te koken of voor warm tapwater. Dit noemen we kookgas. 

Verwijderen onbemeterde aansluiting

Verwijderen van een onbemeterde elektriciteits- of gasaansluiting vraagt u aan via mijnaansluiting.nl. Heeft u toegang tot het OV-portal? Dan vraagt u de verwijdering daar aan.