Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Wat moet ik doen als ik ga bomen rooien/slobben frezen?

Wat moet ik doen als ik ga bomen rooien/slobben frezen?

U moet er rekening mee te houden dat de wortels om de kabels of leidingen gegroeid kunnen zijn. Wij adviseren u voorafgaand aan de werkzaamheden (CROW 500-ontwerpfase) de feitelijke ligging van de aanwezige kabels en/of leidingen lokaliseren nabij de te rooien bomen. Bij het verwijderen van het wortelpakket / boomstobbe nabij deze kabels en leidingen, kunnen deze beschadigd raken. Om graafschade te voorkomen dient u rijplaten of daarmee vergelijkbaar materiaal aan te brengen bij:

− plaatsen waar kabels en/of leidingen worden belast of gekruist door bouwverkeer en/of machines − plaatsen waar bomen terecht komen na het omzagen

Als er brosse gasleidingen van asbestcement (AC), hard polyvinylchloride (wit-PVC) of grijs gietijzer(GGIJ) nabij de bomen liggen kunnen deze scheuren (zie werken in de nabijheid van brosse leidingen).

Schade die is ontstaan aan kabels en/of leidingen zullen verhaald worden op de veroorzaker. Indien dit tot onoverkomelijke problemen leidt, neem dan contact op met onze afdeling Schadepreventie.