Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Wat moet ik doen als er brosse leidingen (grijs gietijzer (GGIJ), asbestcement (AC) of Hard Polyvinylchloride (wit PVC)) in mijn polygoon liggen?

Wat moet ik doen als er brosse leidingen (grijs gietijzer (GGIJ), asbestcement (AC) of Hard Polyvinylchloride (wit PVC)) in mijn polygoon liggen?

Brosse leidingen kunnen vanwege hun storingsgevoeligheid, een veiligheidsrisico voor de omgeving betekenen. Bij werkzaamheden in de nabijheid ervan kan het materiaal spontaan scheuren of breken. Indien U een EV heeft ontvangen bij de KLIC informatie, dient u ruim voor de start van de werkzaamheden contact op te nemen met onze afdeling Schadepreventie om voorzorgsmaatregelen te bespreken, maar houdt rekening met de volgende voorzorgsmaatregelen:

− In sommige gevallen dient de “brosse leiding” vervangen te worden door een niet brosse leiding tot minimaal één meter aan weerszijde van het projectgebied.
− Indien op de plaats zich brosse leidingen bevinden zware machines worden ingezet of de bodem op een andere manier wordt geroerd, dient er rekening gehouden te worden met de belasting van de bovengrond. Ter plaatse dient de bodem afgeschermd te worden met rijplaten of draglineschotten.
− In sommige gevallen dient de “brosse leiding” drukloos gemaakt te worden. Wij zullen dan beoordelen of dit bedrijfstechnisch mogelijk is. U dient er rekening mee te houden dat dit in de wintermaanden vaak niet mogelijk is.

  • Was dit artikel nuttig?