Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom! Deze website gebruikt alleen functionele en analytischecookies.

Liander Service

Brief transformatortekorten voor klanten en externe relaties

Brief transformatortekorten voor klanten en externe relaties

Betreft: Tekort aan grondstoffen zorgt voor een tekort aan transformatoren voor de 400 en 630 kVA
 

Beste <naam>,

Hierbij willen wij u informeren over het feit dat er op dit moment een tekort aan 400 en 630 kVA transformatoren op de markt is ontstaan. Helaas heeft dit gevolgen voor onze planning wat betreft het plaatsen van transformatoren en bouwen en plaatsen van transformatorstations. De transformatortekorten en het inhalen van daardoor uitgevallen werk houden minimaal tot eind 2021 aan.

Waarom is er een tekort aan transformatoren?
Het tekort aan transformatoren is ontstaan door een tekort aan grondstoffen, waardoor onze leveranciers van transformatoren op dit moment niet volgens afspraak kunnen leveren.

Wat doet Liander om dit op te lossen?
We proberen al onze klanten uiteraard zo spoedig mogelijk te helpen. Daarom zijn we op meerdere fronten bezig om de impact van deze tekorten zo klein mogelijk te houden:

  • We zijn op zoek naar opschaalmogelijkheden met een andere leverancier
    Sinds augustus werken we met een vijfde leverancier die ons sinds september voorziet van transformatoren. Andere leveranciers hebben aangegeven wegens de extreme wereldwijde vraag naar transformatoren geen transformatoren meer voorradig te hebben en op korte termijn ook geen mogelijkheid te zien voor meer productie.
  • Inzet kleinere transformatoren
    Er wordt een pilot gedraaid met twee kleinere transformatoren in plaats van één grotere transformator. Eind 2021 zijn de resultaten van deze pilot bekend en zal duidelijk zijn of dit als (tijdelijke) oplossing kan worden gebruikt.
  • Doorbouwen zonder transformatoren
    Wij hebben onze bouwers van transformatorstations gevraagd door te bouwen zonder transformatoren, zodat zij alleen nog de transformatoren hoeven in te bouwen als deze weer beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen we snel opschakelen en verschoven projecten snel weer oppakken.

Heeft u vragen?
Uw projectmanager kan u meer vertellen over de eventuele gevolgen die dit heeft op u eigen planning. Neem voor vragen contact op met <naam projectmanager> via <telefoonnummer PM>.


Met vriendelijke groet,

Liander N.V.
Handtekening_Richard.jpg

Richard de Vries
Directeur Grootverbruik, Reconstructies & Netten

  • Was dit artikel nuttig?